Kako lepo bi bilo, če bi se vsa plastika reciklirala

5:17 pop
Categories:

Včasih se mi zdi, da se plastika samo še bolj množi kakor pa, da bi jo bilo manj. Se pa vsaj vedno več reciklira. Zagotovo vem, da plastika ne bo nikoli izginila iz sveta, si pa vsaj želim, da bi se jo več recikliralo in bi imela bolj uporaben življenjski cikel. Ko sem se začela bolj ozaveščati o tem, sem bila prepričana, da se lahko plastika popolnoma nadomesti z naravnimi alternativami. Ampak vidim, da bo to zelo težko, saj so bile vse tiste, vse alternativne stvari, ki so mi prišle na misel v resnici precej dražje rešitve, kar bi bilo pa v sistemu kot takšnem zelo velik problem. 

Kako lepo bi bilo, če bi se vsa plastika reciklirala

Potem je bilo tukaj tudi vprašanje proizvodnje, saj se vseeno plastika lahko hitreje uporabi za izdelavo izdelkov kakor pa naravni materiali. Tako, da bi bilo vsekakor bolj smiselno, da bi se že uporabljena reciklirala in bi se iz vse te odpadne plastike, ki je ta trenutek zelo velik problem po celem svetu uporabila za nove izdelke. To se pa na srečo že dogaja in na srečo se tudi vedno bolj razvija tudi. 

Bi pa vseeno zelo rada videla, da bi se takšne stvari dogajale v še večji meri in bi obstajalo mnogo manj izdelkov, ki so popolnoma novi in bi bilo še več izdelkov, ki bi bili izdelani iz reciklirane plastike. 

Sem pa opazila vsaj to, da je večina vode, ki jo kupujem polnjena v plastenke, kjer je bila uporabljena reciklirana plastika in ne popolnoma sveža. Kar pomeni, da se je tudi ta trend že precej izboljšal. Predvsem sem pa zelo vesela, da je že zelo veliko izdelkov, ki jih uporabljam pakiranih tako, da imajo čim manjši vpliv na okolje. Na to sem vsekakor ponosna. Nekateri izdelki pa verjetno še dolgo ne bodo dosegali teh meril, ker ne spadajo v takšno miselnost za zdaj in bo žal plastika nekaj kar jih bo še dolgo spremljala.