Tinitus in spanje

1:16 pop
Categories:

Zakaj mi ponoči nagaja tinitus?

To, da se je pri meni pojavil tinitus je bilo čisto nekaj novega. Tega piskanja v ušesih res nisem prenesla. Nekaj časa sem hotela vse skupaj ignorirati, potem pa me je začelo skrbeti. Neprestano sem se spraševala, da to ni ok in sem si želela do zdravnika. Tako so dnevi tekli in moj tinitus ni izginil. Čas je bil, da obiščem zdravika. 

Zdravnik mi je razložil, kaj tinitus je, sicer sem si to prebrala že sama in mi svetoval pregled sluha. Vsi vemo, kako dolgo se čaka na določene preglede, tako sem tudi jaz dobila smešen datum. Pregled sem imela čez tri mesece. Ko sem ga vprašala, če naj sedaj tri mesece samo čakam, mi je zdravnik rekel, da je žal tako. 

Tako sem odšla domov in se sama posvetila temu, kaj tinitus točno je, od kod lahko pride in kako si lahko pomagam sama. Ker je bilo moje življenje trenutno precej stresno, sem sklepala, da bi lahko to bil moj vzrok za tinitus. Tako sem se odločila, da bom začela gledati na to, da si uredim življenje, hodim na sprehode, zvečer pred spanjem meditiram. Vse to sem počela in lahko vam povem, da je do mojega pregleda tinitus izginil. Kako sem bila srečna, ker sem vedela, da sem sama našla rešitev. 

Tinitus in spanje

Seveda sem na pregled vseeno šla, da sem izvedela, kako je moj sluh. Tako sem izkoristila tudi to, da sem zvedela, da je moj sluh v redu in da sem zdrava. Danes so takšni časi, da moramo res sami skrbeti zase, to največ šteje. Najprej sami pomislite, kako živite in skušajte živeti čimbolj zdravo in aktivno. Vaše zdravje je v vaših rokah. In če boste skrbeli za svoje zdravje, potem ne boste rabili čakati v čakalnici na zdravnika. Pri meni je tinitus zgodovina in upam, da se mi ne vrne nikoli več.