Zakaj vse so lahko uporabne barvice

9:45 pop
Categories:

Nekatera pisala so zelo uporabna, zlasti barvna. Ob tem seveda pomislimo tudi na barvice, s katerimi smo imeli prvi stik že v ranem otroštvu. Z njimi smo barvali, ustvarjali različne podobe, tako na listih papirjev kot tudi na drugih površinah. Sicer pa so barvice uporabne ne samo v otroškem obdobju, temveč v vseh obdobjih našega življenja.

Brez barvic zagotovo ne gre, ko prvič sedemo v šolske klopi. Še več: barvice so namreč obvezen del šolske opreme. Z njimi najmlajši spoznavajo tudi različne barvne odtenke. Kasneje jih najstniki uporabljajo tudi za podčrtovanje svojih zapiskov. Nekateri pa brez takšnih pripomočkov ne zmorejo biti nikoli, saj si morda z njimi služijo tudi kruh.

 

Zaželen pripomoček pri barvanju mandal

Zagotovo veste, kaj so mandale. Morda jih barvate tudi sami, tedaj ko niste ravno najboljše volje in želite s tovrstno dejavnostjo izboljšati svoje razpoloženje. Barvanja mandal se lahko lotite z različnimi pripomočki. Dobrodošle so tako suhe barvice kot tudi voščenke ali pa vodenke.

Pri barvanju vzorcev pa je dobro pri sebi imeti čim več barvnih odtenkov. Obstajajo kompleti, ki vsebujejo nešteto barvic oziroma barvnih odtenkov pa tudi takšni, ki imajo na voljo samo nekaj barvic. Po barvice številnih odtenkov je najbolje oditi kar v specializirano prodajalno s tovrstnimi pripomočki, kjer so na voljo še drugi mikavni izdelki za umetnike.

 

Za izdelovanje voščilnic

Sicer pa so barvice različnih vrst dobrodošle tudi pri izdelovanju novoletnih ali pa kakšnih drugih voščilnic. Poleg barvic tedaj najpogosteje potrebujemo še več kosov barvnega papirja, škarje, lepilo, bleščice in še drugo okrasje.

Seveda pa morajo biti pri izdelavi voščilnic barvice čim bolj kakovostne, da se lepo primejo na papir in da podoba na njem ostane dlje časa.

 

Za otroško igro

Nasploh pa so barvice torej še zlasti mikavne za najmlajše družinske člane. Doma jim lahko zasnujete prav poseben risalni kotiček, kjer poleg barvic ne smejo manjkati še drugi pripomočki. Vsi izdelki, tudi barvice, pa morajo seveda biti prilagojene za otroške ročice.